Att segla med en förening

Om du vill hitta en förening som du kan segla med är det enklast att du söker på svenska Seglarförbundets hemsida. De uppdaterar regelbundet med allt du behöver veta om svensk segling. Här ser du vilka klubbar och seglarskolor som finns omkring i landet. Här kan du också anmäla dig om du har för avsikt att starta en egen seglarklubb eller om du vill arrangera en kappsegling. Normalt så delas klubbarna upp i olika regioner såsom Skåne, Västkusten och Stockholm.

Så blir du medlem

När du har hittat en förening som du tycker känns intressant brukar nästa steg vara att bli medlem. Oftast kan du komma och provsegla en eller två gånger. Du får du en känsla för klubben och ser om allt känns bra. Det finns lite olika krav för att bli medlem beroende på förening. Vissa släpper bara in dig som redan har en segelbåt eller har för avsikt att köpa en. Andra släpper också in dig som vill hyra en segelbåt med jämna mellanrum. Hör dig för så du vet vad som gäller på förhand.

Detta ingår i ett medlemskap

Vad som ingår i ett medlemskap varierar också mellan de olika klubbarna. Normalt kan du få hyra en båtplats i utbyte mot att du deltar i olika aktiviteter. Det är viktigt att komma ihåg att dessa klubbar drivs ideellt och att alla måste hjälpas åt för att det ska fungera. Det kan till exempel handla om städdagar eller nattaktiviteter. Man brukar även hjälpas åt att sjösätta och ta upp båtarna när det är den tiden på säsongen. Självfallet får du också ta del av den härliga gemenskapen i en klubb.