Rejäl bil för seglare

Om du håller på med segling blir rätt bil av stor vikt. Ett bra märke att satsa på är Nissan, som har flera riktigt sköna och rejäla bilar som orkar dra en segelbåt utan problem.

Nissan – en rejäl bil

Som seglare vill du kunna dra en båttrailer med båten bak på släpet. Det kräver sin bil. Hur bra är då Nissan bilar? Det är ett pålitligt japanskt märke som, liksom Toyota, bara går år efter år. Letar du efter en rejäl och pålitlig bil är Nissan ett väldigt bra val. Förutom att den också har ett bra andrahandsvärde, och är säker och snygg. Du har flera SUV-modeller att välja mellan, och även en riktigt stor Nissan med dubbelhytt. Fördelen med en lite högre bil är att du lätt kan ta dig fram överallt, vilket underlättar när man håller på med segling. När du köper bil är det viktigt att du kontrollerar att bil och båtsläp viktmässigt fungerar tillsammans. Det är många som behöver göra ett tillägg på körkortet för att få dra sitt släp, men det är det ju värt och det kostar inte mycket. Du vill ju ha en bil som kan dra din segelbåt. Det riktiga svaret på frågan Hur bra är Nissan bilar? hittar du hos Holmgrens Bil som har ett stort utbud av Nissan, Toyota och andra bilmärken med rejäla bilmodeller som lätt drar en båttrailer baktill.

Bilen och segelbåten

Den stora fördelen med att ha en bil som kan dra din segelbåt är att du kan upptäcka så många fler vatten. Om din båt ligger vid havet kan du köra den på land till Vättern eller kusten på andra sidan landet. Bor du norrut går det mycket snabbare att köra bil med segelbåten på båttrailern för att ta dig till Stockholms skärgård eller ner till Skåne, än att behöva segla hela biten. De flesta av oss har ett jobb och andra åtaganden, samtidigt som vi vill få uppleva så mycket som möjligt under vår semester.

Har du en rejälare bil vågar du också köra på mindre vägar. Det kan vara bra om du ska hälsa på folk eller om någon av er i familjen behöver köra bil till båten, som inte ligger på sin vanliga plats, utan är ute på en segeltur. Utifrån ett klimatperspektiv kan det vara smart att satsa på en elbil eller hybrid. Då sparar du också in mycket pengar på att inte köra på bensin eller diesel. Vilket är en god orsak att försöka segla så mycket som möjligt: helt klimatvänligt med vinden som drivmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *