Vad är typsikt för en segelbåt?

Det som främst är typiskt för en segelbåt är att den drivs med hjälp av ett stort segel. Vissa båtar har även en hjälpmotor som används vid specifika tillfällen. Du driver segelbåten genom att seglet fångar vinden. Därför finns det väder som är bättre och sämre när det kommer till segling. Det finns väldigt många olika typer av segelbåtar men några av de vanligaste är jolle och katamaran.

Jolle

En jolle är en väldigt enkel båt som du kan segla med. Det är också denna typ av båtar som brukar finnas med som livbåtar på ett skepp. Du kan både segla och ro när du beger dig ut på havet med en jolle. Dessa brukar även användas till den gren som heter kappsegling.

Katamaran

En Katamaran har två parallella skrov och är mycket stabilare än en segelbåt med bara ett skrov. Dessa är populära att använda för tävlingssegling. Dock får man inte lasta den för tungt eftersom den då kan bli ganska vinglig. Den kommer inte heller segla särskilt fort. De första modellerna av denna båt tillverkades redan av polynesierna som var duktiga båtbyggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *