Seglartävlingar i Sverige

Det finns väldigt många olika seglartävlingar som du kan delta i Sverige. Alla seglarföreningar kan ansöka om att anordna en tävling av något slag. Om du känner för att börja tävla seriöst är det alltså värt att vända dig till din förening och se hur de kan hjälpa dig. De kan anmäla dig till tävlingar och kanske även hjälpa till ekonomiskt. Du kan tävla både på egen hand och tillsammans med en eller flera partners. Det beror på vilken typ av segling du vill hålla på med.

Kappsegling

En av de vanligaste tävlingarna är kappsegling. Det anordnas flera stora tävlingar av den sorten i Sverige under ett år. Normalt behöver du inte vara medlem i föreningen som anordnar det men lägga en startavgift. Det kan antingen röra sig om segling på öppet hav eller kring en förutbestämd bana. Om det rör sig om bansegling brukar du se vart du ska åka eftersom det är utmärkt med bojar. Det har länge varit en gren i OS som brukar vara mycket spännande att titta på.

Sprintsegling

Sprintsegling är en annan populär gren där man även tävlar i SM varje år. Det brukar gå av stapeln i slutet av september och är alltid en rafflande tävling från början till slut. Starten kan liknas vid något som ett getingbo när alla ska ge sig iväg samtidigt. I år kommer det att avgöras i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Det är till och med så populärt att det livesänds på flera olika kanaler på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *