Förminska bysten inför seglingen

Som van seglare vet du hur mycket arbete det är att färdas med en segelbåt. Du behöver kunna reva seglen, rengöra däcket och utföra en mängd andra göromål på ett smidigt sätt. Kanske du sedan tidigare har ont i ryggen på grund av en stor byst? Då finns det möjligheter att åtgärda det före din nästa seglats.

Hos Akademikliniken kan du få kunnig hjälp med bröstförminskning. Med en stor byst kanske du har upplevt värk i axlar och rygg, vilket gör det svårt att klara av krävande seglatser. Du kan välja mellan att göra ett bröstlyft eller en bröstreduktion, vilket är två olika ingrepp med målet att forma om och lyfta bysten. Akademikliniken erbjuder en personlig konsultation med en erfaren kirurg, där du kan få mer information om vilken procedur som skulle passa bäst för dig.

Krävande arbete på sjön

Som seglare kan det uppkomma många olika situationer på sjön, som att du behöver klättra upp i masten, kommer in i farliga stormar eller att vattenrenaren går sönder mitt på Atlanten. Då kan det vara bra att vara snabb och smidig och fort kunna åtgärda problemen. Som seglare behöver du förstås också ha bra seglingskunskaper för att undvika att hamna i farliga situationer. Nyligen fick sjöbevakningen göra tre utryckningar i Finska viken för att rädda en seglare. Han lyckades ankra farligt och körde på grund vid två tillfällen. Seglaren saknade sjökort och hade bristfälliga sjökunskaper, vilket var de största orsakerna till de upprepade problemen. Båten gick inte att reparera efter eskapaderna och seglaren kände sig frustrerad över sitt agerande.

Tung byst besvärligt vid segling

Att ha tung byst kallas också för brösthyperplasi. Olika personer har stora variationer vad gäller storleken på brösten. Relationen mellan bröstkörtel och fett förändras under livets gång. När brösten är för tunga kan du drabbas av smärta i skuldror, axlar och rygg, samt ibland även i själva brösten. Det kan vara svårt att motionera eller röra på sig mycket och att hitta passande kläder. Det finns en risk för dålig hållning och en del drabbas av svamp och eksem under brösten. Alla dessa hälsoproblem kan förstås utgöra besvärliga hinder ute på sjön.

Vänd dig till certifierad plastikkirurg

När du genomgår en bröstförminskande kirurgi kan du få symtomlindring, så att du kan fungera bättre socialt och inte bli yrkesmässigt påverkad av din byst. Målet är att få en låg komplikationsfrekvens och ett bra resultat kosmetiskt sett. Akademikliniken har både medicinsk och estetisk expertis samt säkra och avancerade metoder. Här får du tala med en erfaren plastikkirurg som kan skapa ett fint resultat utifrån dina förutsättningar. Med avancerad teknisk utrustning får du en säker omvårdnad och goda resultat av din behandling. Du möter certifierad, legitimerad och auktoriserad personal som är medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi. Genom att välja trygg plastikkirurgi är du snart redo för nästa seglats ute på haven.